Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, jöle, mandelinalı, portakallı

> Portakallı- Mandelinalı Jöle

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Portakallı- Mandelinalı Jöle



MALZEMELER
25 su bardağı taze sıkılmış kan portakalı suyu
2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
2 çorbakaşığı tozşeker
2 çorbakaşığı kıyılmış taze nane
2 çorbakaşığı toz jelatin
Süslemek için taze çilek ve portakal dilimleri

8 Kişilik

HAZIRLANIŞI
6 çorbakaşığı kan portakalı suyunu bir kaba koyun Içine 1 çorbakaşığı tozşeker ve
1 çorbakaşığı jelatini katın Aynı işlemi bir başka kabın içinde mandalina ve portakal suyu için yineleyin İki kabı da 10 dakika kadar bir kenarda bekletin
Kan portakallı karışımı kısık ateşte şeker ve jelatin iyice eriyene kadar ısıtın, ancak kaynatmamaya özen gösterinedin Daha sonra altını kapatarak kalan kan portakalı suyuna ilave edin İyice karıştırıp buzdolabında 2 saat kadar bekletin
Jelatinli portakal veya mandalina suyunu yine aynı şekilde ısıtın Daha sonra sıcak karışımı, kalan mandalina suyuna kıyılmış taze nanelerle beraberce ilave edin
Önceden dondurduğunuz jölenin üzerine dökün edin ve 2 -25 saat kadar daha buzdolabında bekletin
Daha sonra jöleyi benmari usulü pişirin Dilim dilim keserek çilek ve portakal dilimleriyle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.