![]() |
> Portakallı- Mandelinalı Jöle |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Portakallı- Mandelinalı JöleMALZEMELER 2 ![]() 2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu 2 çorbakaşığı tozşeker 2 çorbakaşığı kıyılmış taze nane 2 çorbakaşığı toz jelatin Süslemek için taze çilek ve portakal dilimleri 8 Kişilik HAZIRLANIŞI 6 çorbakaşığı kan portakalı suyunu bir kaba koyun ![]() 1 çorbakaşığı jelatini katın ![]() ![]() ![]() Kan portakallı karışımı kısık ateşte şeker ve jelatin iyice eriyene kadar ısıtın, ancak kaynatmamaya özen gösterinedin ![]() ![]() ![]() Jelatinli portakal veya mandalina suyunu yine aynı şekilde ısıtın ![]() ![]() Önceden dondurduğunuz jölenin üzerine dökün edin ve 2 -2 ![]() ![]() Daha sonra jöleyi benmari usulü pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|