![]() |
> Şeker Helvasi = Un Helvasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Şeker Helvasi = Un HelvasiMALZEMELER 250 gr ![]() 4 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı soğuk su veya soğuk süt 1 su bardağı çekilmiş ceviz Üzerini süslemek için; 15-20 adet bütün ceviz HAZIRLANIŞI Öncelikle derin bir tencerede yağı eritelim ![]() ![]() Unun önce sararıp sonra sarı-kahverengiye dönüşmesine kadar karıştırarak kavurmaya devam edelim ![]() Bu aşamada unun sulandığını ve helva harcının gözgöz olduğunu göreceksiniz ![]() İşte tam bu sırada soğuk su ya da soğuk sütle iyice karıştırıp şekerini karıştırarak erittiğimiz su ya da sütümüzü yavaş yavaş helvanın içine ilave edelim ![]() Tahta kaşıkla helvayı sürekli kavurma işlemine hiç ara vermeyin ![]() Aradan 5-6 dakika geçince dövülmüş cevizleri de ekleyerek şöyle bir çevirelim ve helvanın altını söndürelim ![]() İster kaşıkla şekil vererek servis tabağına yerleştirin ya da yine bir servis tabağına üzerini düzelterek yayın ![]() En üste bütün cevizleri serpiştirerek servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
|