![]() |
Garnitürlü Barbunya Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Garnitürlü Barbunya BalığıMalzemeler 1 Kilo barbunya balığı 2 Adet kabak 2 Adet havuç 3 Adet domates 2 Adet soğan 1 Su bardağı su 5 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Tutam kırmızı safran 1 Diş sarımsak 5 Çorba kaşığı mayonez 4-5 Dal maydanoz 3-4 Adet taze soğan sapı Tuz, karabiber, kekik Hazırlanışı Balıkları temizleyip yıkayın ![]() Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin ![]() Havuç ve kabakları ince ince dilimleyip, soğanları halka halka doğrayın ![]() Domatesleri dilimleyin ![]() Balıkları fırın kalıbına dizin ![]() Hazırladığınız sebzeleri değişimli olarak balıkların üzerine yerleştirin ![]() Soyulmuş sarımsak, kıyılmış maydanoz, kırmızı safran, kekik, tuz ve karabiber ilave edin ![]() Zeytinyağı ve suyu ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin ![]() Servis tabağına alıp mayonez eşliğinde üzerine kıyılmış taze soğan sapı serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|