Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, lokması, ramazan, sütlü

> Sütlü Ramazan Lokması

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Sütlü Ramazan Lokması



MALZEMELER
Yarım paket tereyağı veya margarin
2 bardaktan biraz eksik ince irmik
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 su bardağı ayçiçek yağı


HAZIRLANIŞI
Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın Yarım paket yağı tencerede eritin İçine irmiği koyun, hafif ateşte kıvamı gelinceye kadar kavurun Üzerine soğuk olarak 2 bardak süt döküp karıştırın Çok hafif ateşte sütünü çekmesi için ağzı kapalı olarak bekletin Tekrar karıştırıp soğutun
4 adet yumurtayı teker teker kırarak yedirin Hamurdan küçük küçük parçalar alın Avuç içinde bu hamurları yuvarlayıp bir kaba dizin Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın Yağını süzdürerek önceden hazırladığırız şerbetin içine atın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.