> Sos bolonyez |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Sos bolonyezMALZEMELER 8 kişilik 250 gr sığır kıyması 2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz 2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç 1 diş ince kıyılmış sarımsak az tuz az karabiber 5 su bardağı su 2 çorba kaşığı salça HAZIRLANIŞI Tencereye yağı koyup hızlı ateşte kızdırın Su ve salça hariç tüm malzemeyi ekleyin ve kıyma bırakacağı suyu çeken kadar kavurun Salçayı ilave edin 3-4 dakika kavurun Suyu da ekleyerek yaklaşık 90 dakika pişirin Ateşten aldığınız zaman kıymanın üzerinde yaklaşık 1,5 parmak eninde su bulunmasına dikkat edin Pişerken gerekirse kaynar su ekleyebilirsiniz |
|