> Mantarli Zeytinli Tavuk Göğüs (4 kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Mantarli Zeytinli Tavuk Göğüs (4 kişilik)MALZEMELER 1 küçük tabak Banvit Şerit 1 adet yumurtanın akı 1 çorba kaşığı sirke 2 diş dövülmüş sarımsak 2 çorba kaşığı mısır nişastası 3 çorba kaşığı soya sosu 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı zencefil 4 çorba kaşığı sıvıyağ 15-20 adet siyah zeytin 10-15 adet mantar 1 su bardağı piliç suyu 1 çay kaşığı karabiber, tuz HAZIRLANIŞI Piliç etini yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin ![]() Sıvı yağı tavada ısıtın Piliç etini karışımın içinden çıkardıktan sonra tavaya aktarın Çok hafif kızarınca çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve ince kesilmiş mantarları ekleyin, 1 dakika karıştırarak, pişirin![]() Soya sosu ve kalan mısır nişastasını ilave edip, piliç suyunu ekleyin Karabiber ve tuzunu ayarlayın Suyunu çekene dek kaynatın![]() Dilerseniz yanında patates püresiyle birlikte servis yapın ![]() |
|
|
|