![]() |
Körili domatesli tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Körili domatesli tavukMalzemeler 4 Adet tavuk but 2 Adet soğan 2 Diş sarımsak 25 gr taze zencefil kökü(soyulmuş) 1 Adet acı kırmızıbiber 1 Kutu domates (425 gr) 30 gr tereyağı 3 Yemek kaşığı köri Toz kırmızıbiber 1 Yemek kaşığı toz kişniş 400 ml ![]() 1 Demet taze soğan 1 Yemek kaşığı nişasta 1 Tutam tozşeker Tuz 6 kişilik ![]() Hazırlanışı Tavuk butlarını eklem yerlerinden ayırın ve derilerini soyun ![]() Soğanları minik küplere doğrayın ![]() Sarımsak, zencefil ve çekirdekleri çıkartılmış acı kırmızı biberi iri kıyın ![]() Domateslerin suyunu süzün ![]() Suyunu bir kaba alınve sarımsak, zencefil acı kırmızıbiber ve soğanlarla birlikte karıştırıp püre haline getirin ![]() Soğanları kızgın tereyağında pembeleştirin ![]() 2 Yermek kaşığı köri, toz kırmızı biber ve toz kişnişi ilave edin ![]() Domates sulu zencefilli karışımı ve tavuk suyunu katın ![]() Ağzı açık olarak 5 dakika kaynatıp, tuzla tatlandırın ![]() Tavuk parçalarını koyup, ağzı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin ![]() Taze soğanları ayıklayıp, dilimleyin ve domatesleri parçalara ayırın ![]() Her ikisini pişme süresinin bitimine 10 dakika kala körili tavuğa katın ![]() Nişastayı ilave edip, bir taşım daha kaynatın ![]() Tuz, karabiber, köri ve 1 tutam tozşeker ile tatlandırın ![]() Pilav ve naneli yoğurt ile birlikte servis yağın ![]() Köri bizim mutfağa biraz yabancıdır ama yine de denemenizde fayda var |
![]() |
![]() |
|