Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
musakka, patlıcan

Patlıcan Musakka

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Musakka



Malzemeler :

4 adet patlıcan
2 adet orta boy soğan
250 gr kıyma
2 adet domates
1 bardak et suyu
1/3 bardak çiçek yağı
2 çorba kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Tuz


Hazırlanışı :



Patlıcanlar alaca soyup içinde bol tuz ve su bulunan bir kapta yarım saat bekletin Daha sonra iyice yıkayıp bir kenarda süzülmeye bırakın

Soğanları zar şeklinde doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalara doğrayın

Patlıcanları bir bezle kuruladıktan sonra bir kapta çiçek yağını kızdırıp bu yağda patlıcanlar hafif pembeleşinceye kadar kızartın Delikli bir kepçeyle alıp bir tencereye veya tepsiye yayın

Bir tavada 2 kaşık margarini kızdırıp soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun Domatesleri ekleyin, hafif pişene kadar kavurup tuz ve karabiber ilave edin

Patlıcanların üzerini bu harç ile tamamen kapatın ve 15 bardak et suyunu da ilave edip ateşte veya fırında 40 dakika kadar pişirin Ateşten alıp üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.