![]() |
Patlıcan Musakka |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan MusakkaMalzemeler : 4 adet patlıcan 2 adet orta boy soğan 250 gr ![]() 2 adet domates 1 bardak et suyu 1/3 bardak çiçek yağı 2 çorba kaşığı margarin 1/2 demet maydanoz Karabiber Tuz Hazırlanışı : Patlıcanlar alaca soyup içinde bol tuz ve su bulunan bir kapta yarım saat bekletin ![]() ![]() Soğanları zar şeklinde doğrayın ![]() ![]() Patlıcanları bir bezle kuruladıktan sonra bir kapta çiçek yağını kızdırıp bu yağda patlıcanlar hafif pembeleşinceye kadar kızartın ![]() ![]() Bir tavada 2 kaşık margarini kızdırıp soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun ![]() ![]() Patlıcanların üzerini bu harç ile tamamen kapatın ve 1 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|