![]() |
Kahvaltılık / Meze |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahvaltılık / Meze![]() Malzemeler: 1 kg ![]() 1 kg ![]() 1,5 kg ![]() 500 gr ![]() yeterince zeytinyağı sarımsak tuz Hazırlanışı: 1- Havuçların kabuklarını soyup yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Fırında ya da ocakta kırmızı biberleri ve patlıcanları közleyin ![]() ![]() ![]() 3- Diğer bir tencere yıkamış olduğunuz domatesleri 4'e bölüp tuz koyarak tencerede kaynamaya bırakın ![]() ![]() 4- Tüm malzemeleri karıştırın ![]() ![]() ![]() 5- Isıya dayanıklı bir tepsinin içine tüm karışımı boşaltın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6- Sıcak şekilde kavanozlara doldurup üstünü örtecek kadar zeytinyağı koyun, kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin ![]() ![]() Hem meze olarak, hem de kahvaltıda afiyetle yenilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|