![]() |
Zerde |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ZerdeMalzemeler: Yarım su bardağı pirinç 4 Su bardağı su 1 Çorba kaşığı nişasta 1 Çay kaşığı safan 2 Su bardağı tozşeker 1 Çorba kaşığı çamfıstığı 1 Çorba kaşığı kuşüzümü 2 Çorba kaşığı gülsuyu Hazırlanışı Pirinçleri ayıklayıp, bol suyla yıkayın ![]() Suyunu süzdükten sonra tencereye alın ![]() Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve yumuşayana dek haşlayın ![]() Pirinçler yumuşadığında kalan iki parmak suyu da tencereye aktarın ![]() Nişastayı çok az su ile ezip, topaksız bir kıvama getirin ![]() Safranı da çok az su ile eritip, tencereye aktarın ![]() Şekeri ve sulandırdığınız nişastayı azar azar ve sürekli karıştırarak, pirinçlerin üzerine ekleyin ![]() Kısık ateşte karıştırarak 1-2 taşım kaynatın ![]() Hazırladığınız zerdeyi kaselere doldurun ![]() Üzerine kuşüzümü, çamfıstığı ve gülsuyu serpin ![]() Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|