ekmek tenceresinde mercimek çorbası |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ekmek tenceresinde mercimek çorbasıekmeği için: 15 su btam buğday unu 15 su bçavdar unu 15 su bun 1 pkuru maya 1 çorba ktuz aldığı kadar su çorbası için: 1 su byeşil mercimek 1 soğan 2 diş sarımsak 1 çorba ksalça 1 tatlı kbiber salçası 2 çorba kun 2 çorba ktereyağı nane tuz karabiber et suyu HAZIRLANIŞI: Önce ekmeği için unları bir kaseye alınkurumaya,tuz ve su ilave ederek kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayın Hamura yuvarlak bir ekmek şekli verinÜzerine biraz sıvıyağ sürüp 1 saat tepsi mayası gelmesini bekleyin Bu arad çorba için tencereye sıvıyağı,soğan ve sarımsağı alıp soteleyin Üzerine tereyağını ve unu alın Daha sonra salçalarını ilave edin Daha önceden sıcak suda bekletilmiş mercimekleri tuz ve baharatları ilave edip su koyarak pişmeye bırakın Ekmek mayalanınca 180 derecelik fırında pişirin Pişen ekmeğin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kapağını kesip içini boşaltın İçine çorbanızı koyun Kapağını kapatarak soğutmadan servis yapın |
|