![]() |
BahÇivan Salatasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BahÇivan SalatasiBAHÇIVAN SALATASI MALZEMELER ¤ 1 Kg Kuşkonmaz ¤ 250 gr Taze Yeşil Fasulye ¤ 1/2 Karnabahar ¤ 1 Salatalık ¤ 1 demet Turp ¤ 1 Göbek Salata ¤ 1 adet Kuru Soğan ¤ 1 demet Maydanoz ¤ 2 dal Tarhun Otu ¤ 1 demet Tere Krema Sosu Malzemesi : ¤ 4 yemek kaşığı Zeytinyağı ¤ 1 yemek kaşığı Sirke ¤ Tuz ¤ Karabiber HAZIRLANIŞI Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın ![]() ![]() Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük parçalara bölün ![]() Salatalığı ince halkalar halinde kesin (kabuklarını soymadan olursa daha iyi olur "isteğe bağlı") ![]() Karnabaharı buket buket ayırın ![]() ![]() Göbek salatayı yıkayın ![]() ![]() Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin ![]() Tüm malzemeleri, 20-30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın ![]() |
![]() |
![]() |
|