Kaparili patlıcan |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaparili patlıcanKaparili patlıcan -------------------------------------------------------------------------------- Kaparili patlıcan KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: dk PİŞME SÜRESİ: dk Malzemeler: 2 bostanpatlıcanı 2 soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 3 domates 1 çorba kaşığı domates salçası 2 çay bardağı su 20 yeşil zeytin 2 çorba kaşığı kapari Tuz Hazırlanışı: * Patlıcanları soyup küp küp doğrayın Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletip bol suyla yıkayın ve kurulayın Domatesleri soyup küp küp doğrayın Soğanları soyup piyazlık doğrayın Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye kesin * Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin Domates ve domates salçası ilave edip soteleyin Patlıcanı ekleyip 2-3 dakika kavurun Su, kapari, zeytin, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın Bu yemeğin 1 porsiyonu 90 kaloridir |
|