Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, eti, havuçlu

Havuçlu dana eti

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu dana eti



Havuçlu dana eti

--------------------------------------------------------------------------------

Havuçlu dana eti

KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk

Malzemeler:

600 gr dana kuşbaşı

3 havuç

1 soğan

2 çorba kaşığı un

1 defneyaprağı

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2-3 dal maydanoz

Tuz

Hazırlanışı:

* Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar halinde doğrayın Soğanı soyup kıyın Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın Eti unlayıp fazlasını silkeleyin

* Yağı tencereye alıp ısıtın Soğan ve etleri ekleyip soteleyin

* Su, limon suyu ve defneyaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın


Bu yemeğin 1 porsiyonu 220 kaloridir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.