Havuçlu dana eti |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu dana etiHavuçlu dana eti -------------------------------------------------------------------------------- Havuçlu dana eti KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: 600 gr dana kuşbaşı 3 havuç 1 soğan 2 çorba kaşığı un 1 defneyaprağı 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2-3 dal maydanoz Tuz Hazırlanışı: * Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar halinde doğrayın Soğanı soyup kıyın Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın Eti unlayıp fazlasını silkeleyin * Yağı tencereye alıp ısıtın Soğan ve etleri ekleyip soteleyin * Su, limon suyu ve defneyaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın Bu yemeğin 1 porsiyonu 220 kaloridir |
|