Ekşili kuru dolma |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili kuru dolmaEkşili kuru dolma Malzemeler: 15'er adet kurutulmuş patlıcan ve biber dolması, yıkanmış, 250 gr kıyma, bir su bardağı pirinç, 4 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış, yarım demet maydanoz, doğranmış, bir yemek kaşığı salça, bir yemek kaşığı kuru nane, bir tatlı kaşığı karabiber, bir çay bardağından bir parmak az zeytinyağı, 1,5 tatlı kaşığı tuz *Ayrıca, bir buçuk yemek kaşığı limon tuzu, en son dolmaların üzerine dökülmek üzere Hazırlanması: Derin bir tencerede haşlama suyu kaynatın Önce biberleri atın, bir iki taşım kaynamasını bekleyip süzgeçle alın Sonra patlıcanları atın 5 dakika kaynatıp süzgeçle alın Diğer tarafta bütün dolma iç malzemesini karıştırın Sırayla patlıcan ve biberlerin içini yeterli miktarda doldurun (bir parmak boşluk kalacak şekilde) Ağızlarını birleştirip yan yana dizin Bütün dolmalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine limon tuzunu serpin Dolmaların üzerini bir tabakla kapatıp yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyip pirinçler pişene kadar pişirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın Limon tuzu yerine sumak ekşisi de kullanabilirsiniz |
|