Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolma, ekşili, kuru

Ekşili kuru dolma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili kuru dolma



Ekşili kuru dolma


Malzemeler: 15'er adet kurutulmuş patlıcan ve biber dolması, yıkanmış, 250 gr kıyma, bir su bardağı pirinç, 4 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış, yarım demet maydanoz, doğranmış, bir yemek kaşığı salça, bir yemek kaşığı kuru nane, bir tatlı kaşığı karabiber, bir çay bardağından bir parmak az zeytinyağı, 1,5 tatlı kaşığı tuz
*Ayrıca, bir buçuk yemek kaşığı limon tuzu, en son dolmaların üzerine dökülmek üzere
Hazırlanması: Derin bir tencerede haşlama suyu kaynatın Önce biberleri atın, bir iki taşım kaynamasını bekleyip süzgeçle alın Sonra patlıcanları atın 5 dakika kaynatıp süzgeçle alın Diğer tarafta bütün dolma iç malzemesini karıştırın Sırayla patlıcan ve biberlerin içini yeterli miktarda doldurun (bir parmak boşluk kalacak şekilde) Ağızlarını birleştirip yan yana dizin Bütün dolmalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine limon tuzunu serpin Dolmaların üzerini bir tabakla kapatıp yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyip pirinçler pişene kadar pişirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın Limon tuzu yerine sumak ekşisi de kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.