![]() |
gül tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() gül tatlısıMALZEMELER 2 su bardağı iri boy İrmik 1 su bardağı Şeker 1 su bardağı Yoğurt 1 paket Kabartma Tozu 1 paket Vanilya ŞURUP İÇİN 3 su bardağı Şeker 3,5 su bardağı Su 1/2 Limonun Suyu YAPILIŞI Sırayla erimiş margarin,sıvı yağ,yumurta,yoğurt ve irmik karıştırılır ![]() Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır ![]() Hazırlanan hamur merdaneyle 5mm ![]() ![]() Su bardağıyla açılan hamurdan yuvarlak kesilir ![]() ![]() Ortasına ceviz konur, gül şekli verilecek şekilde karşılıklı iki tarafı içeri doğru, diğer iki tarafı da dışa doğru kıvrılır ![]() Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 25-30 dakika pişirilir ![]() Fırından çıkarılarak ılık şurubun içine atılır ![]() ![]() Afiyet olsun… |
![]() |
![]() |
|