Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gül, tatlısı

gül tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

gül tatlısı






MALZEMELER
2 su bardağı iri boy İrmik
1 su bardağı Şeker
1 su bardağı Yoğurt
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya

ŞURUP İÇİN
3 su bardağı Şeker
3,5 su bardağı Su
1/2 Limonun Suyu

YAPILIŞI
Sırayla erimiş margarin,sıvı yağ,yumurta,yoğurt ve irmik karıştırılır
Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır
Hazırlanan hamur merdaneyle 5mm kalınlığında açılır

Su bardağıyla açılan hamurdan yuvarlak kesilirYuvarlakların dört kenarı bıçakla çıtlatılır
Ortasına ceviz konur, gül şekli verilecek şekilde karşılıklı iki tarafı içeri doğru, diğer iki tarafı da dışa doğru kıvrılır

Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 25-30 dakika pişirilir
Fırından çıkarılarak ılık şurubun içine atılır Şurubunu çekince servis yapılır

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.