![]() |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİMayonezli Levrek - Malzemeler - İçindekiler 1 Kiloluk 1 adet levrek 1 havuç Yarım soğan Biraz maydonoz 1 Defne yaprağı 1 Limon Süslemek için yeşil marul yaprakları Tuz Karabiber 5 Kaşık mayonez Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Levreği temizledikten sonra bir tencereye koyun, üzerine biraz su, bir adet havuç, yarım soğan, maydonoz, defne yaprağı, tuz ve karabiber koyup haşlayın ![]() Servis tabağına marul yapraklarını ve halka halka kesilmiş limon ile süsleyin ![]() ![]() Üzerine krema sıkma aleti ile mayonez sıkıp, süsleyerek servis yapın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİLüfer Izgara - Malzemeler - İçindekiler 1 adet lüfer karabiber tuz ayçiçek yağı Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Temizlenmiş lüferi yıkayıp süzdürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİLevrek Balığı - Malzemeler - İçindekiler 1 kg ![]() 1 adet soğan 25 gr ![]() 2 adet limon 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tutam acı kırmızıbiber Zeytinyağı Karabiber Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Balığın içi temizlendikten sonra yüzgeçleri kesilip atın ve sonra bol su ile yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİKalamar Dolması - Malzemeler - İçindekiler 1 kg kalamar Zeytinyağı 1 demet maydanoz 1 diş sarımsak Galeta unu 1 yumurta sarısı Karabiber Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Kalamarları temizledikten sonra kollarını ve gözlerini kesip atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİKağıtta Lüfer - Malzemeler - İçindekiler 2 adet orta boy lüfer 1 limon 2 tatlı kaşığı margarin-tereyağı yarım demet maydanoz 2 adet taze soğan karabiber tuz 2 parça alüminyum folyo Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Temizleyip yıkadığınız balıları süzün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİHamsi Kuşu - Malzemeler - İçindekiler 500 Gr ![]() 2 yumurta 1 demet maydanoz 2 adet soğan yeterince sıvı yağ un karabiber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Hamsileri içlerini boşaltarak temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİTarifin Resmi Hamsi Buğlama - Malzemeler - İçindekiler 1 kilo hamsi 2 kahve fincanı zeytinyağı 2 kahve fincanı su 1 adet limon Yarım demet dereotu Yarım demet maydanoz Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Elle ovalayarak balıkların pullarını çıkarın, içlerini de temizledikten sonra güzelce yıkayıp tepsiye dizin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİGüveçte Palamut - Malzemeler - İçindekiler 1 adet palamut 1 adet soğan 1 adet domates 1 adet sivri biber 1 adet limon 10 adet mantar 1 adet havuç folyo kağıt Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Palamutu temizleyin ve üzerine bir çizik atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİFırında Palamut - Malzemeler - İçindekiler 2 palamut balığı 4 adet domates 1 baş soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 limon Karabiber Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Balıkların içini temizleyin, başları atın ve yüzgeçleri kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİFesleğenli Karides - Malzemeler - İçindekiler 1 Kg iri karides 1 Adet kırmızı salçalık biber 2 Adet yeşil soğan 2 Çorba kaşığı limon suyu 2 Çorba kaşığı tereyağı 3-4 yaprak taze fesleğen (isteğe bağlı) Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Karidesleri tuzlu kaynar suda 10 dakika haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİDomatesli Ton Balığı - Malzemeler - İçindekiler 1 kutu konserve ton balığı yarım su bardağı mayonez 6 adet domates 12 adet zeytin yarım demet maydanoz karabiber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Domateslerin içini oyun üstünüde kapak gibi kesin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİBademli Mezgit Filetosu - Malzemeler - İçindekiler 1500 gr ![]() Yarım limon suyu Tuz Yarım çorba kaşığı karabiber 5 su bardağı mısır unu 5 çorba kaşığı İnce kıyılmış fesleğen 175 gr ![]() Un Yumurta (çırpılmış) Sıvıyağ Tartar Sos 450 ml ![]() 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tarhun otu ve yeşil soğan karışımı 2 adet ince kıyılmış soğan Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Balığı filetolarını yıkayıp bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balık Hamburgeri - Malzemeler - İçindekiler 2 kutu ton balığı konservesi yarım bardak mısır 3 adet patates 3 adet taze soğan 2 diş sarmsak 1 adet yumurta 1 bardak galeta unu karabiber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Haşladığınız patatesleri ezip tuz ve karabiberini ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Balık Suyu Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 1 kilo beyaz etli balık 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet kereviz 1 adet havuç 2 yumurta yarım demet maydanoz 2 kaşık sıvı yağ 1 limon yarım fincan pirinç Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Balıları temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİAlabalık - Malzemeler - İçindekiler 5 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 2 adet domates 2 adet çarliston biber 70 gr ![]() 250 gr ![]() 2 adet limonun suyu Tuz karabiber Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Domatesleri halka şeklinde kesin ve alabalıkları domateslerin üzerine yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|