Limonlu Cheese Cake... |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Cheese Cake...malzemeler * 40 adet bisküvi * 1 tatlı kaşığı tarçın (1 çay kaşığı kullandım) *2 yemek kaşığı margarin (sıvı yağ kullandım) Kreması için * 4 tatlı kaşığı toz şeker *2 yumurta *3 paket labne veya 200 gr lor peyniri (ben iki paket labne kullandım) * 1 pak vanilya *1 limon kabuğu rendesi * yarım limonun suyu Üzeri için *6 yemek k toz şeker *1çay k limon suyu 2 yemek kaşığı krema * Bisküvileri blendırda ufaladım, tarçını sıvı yağı ekledim Hamur haline getiremediğim için biraz su ilave ederek hamur yaptım Kelepçeli kalıbıma yaydım Dergide 4 parmak kenarlardan yükseltin yazıyordu ben ancak iki parmak yükseltebildim Sonra buzdolabında yarım saat dinlendirdim *Yumurtayı şekerle çırpıp limon rendesi, limon suyu, vanilya, labne peynirini ekleyerek pürüzsüz hale gelene dek mikserle karıştırdım * Buzdolabından çıkardığım bisküvinin üzerine karışımı yaydım 175 derecelik fırında pişirdim Dergide 3 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerine karamel hazırlayın yazıyordu Karamel yapılışı: (kabusum olan kısım ) * (Küçük tencereye; şeker ve limon suyu koyup kısık ateşte devamlı karıştırın, şekeri eriyip kahverengi olmaya başlayınca kremayı ekleyip karıştırın ve birlikte 5 dakika pişirin Bu karameli porselen tabağa boşaltın, soğuduktan sonra cheese cake'nin üzerine dökün ) Ben malesef bu karamel işini beceremedim, yazılanlara aynen uymama rağmen "karamel"im oldu bir "taşmel" Porselene bir yapıştı ki çıkarana aşkolsun Ben de erimemekte direnen bir kısım esmer şekeri alıp sıcak cheese cake'nin üzerine süzgeçle serptim KIzım dergideki fotoğrafı görünce " ıııııı bunu mu yapacaksın" demişti Benim yaptığımı görünce "anne senin yaptığın daha güzel olmuş" dedi Bu cheese Cake'nin kek değil de cheese kısmının tadı çok hoşuma gitti Karamel işi fiyasko olsa bile tadı nefisti |
|