![]() |
Kuşkonmazlı Hindi Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşkonmazlı Hindi SalatasıKuşkonmazlı Hindi Salatası =malzemeler= 350 g hindi göğüs eti 1 çorba kaşığı çiçekyağı 1 1/2 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz 350 g kuşkonmaz (ayıklanıp, ince şeritler halinde doğranmış) 1 portakal (kabuğu soyulup, dilimlenmiş) Soğan portakal sosu: 3 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış) 1 portakalın suyu 1 1/2 çorba kaşığı sirke 1/2 tatlı kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı portakal kabuğu (çok ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı =hazırlanışı= Sosu hazırlamak için taze soğanlar, portakal suyu, sirke, tozşeker ve kıyılmış portakal kabuklarını bir kâsede karıştırıp, bir kenarda 10 dakika bekletin ![]() ![]() Büyük bir tencereye 8 su bardağı su koyup, kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerede kaynayan suya kuşkonmazları atıp, 15 saniye haşlayın ![]() ![]() Buzdolabındaki etlerin bulunduğu tabağı alıp, iyice süzdürdükten sonra, bir salata kâsesine aktarın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|