![]() |
Arpa Şehriyeli Ispanaklı Kuzu Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arpa Şehriyeli Ispanaklı Kuzu YahnisiArpa Şehriyeli Ispanaklı Kuzu Yahnisi =malzemeler= 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 soğan (doğranmış) 6 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kişniş 500 g yağsız kuzu kuşbaşı 1 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 75 cl ![]() 200 g arpa şehriye 500 g ıspanak (yıkanıp, sapları ayıklanmış) 1/2 limonun suyu =hazırlanışı= Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Etlerin pişme süresinin dolmasına 15 dakika kala, büyük bir tencereye 3 i (yaklaşık 13 su bardağı) su ve kalan tuzu koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() Kuzu etleri pişince, suyunun fazla yağını alıp atın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|