Fırın poşetinde kuzu tandır |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırın poşetinde kuzu tandırFırın poşetinde kuzu tandır =Malzeme= 1 adet kuzu kol (5-6 parçaya ayrılmış) Marine Malzemeleri: 2-3 baş kuru soğan 2 diş sarımsak Tuz, karabiber Arzuya göre kekik 3 yemek kaşığı zeytinyağı Birkaç defne yaprağı Ayrıca: 4-5 patates 2-3 havuç 5-6 biber =Hazırlama= 1Soğanları irice halka şeklinde doğrayın Sarımsakları da doğrayın Eti bütün marine malzemeleriyle karıştırıp en az 1-1,5 saat (en iyisi 1 gece) marine edin 2Patatesleri ikiye bölün, havuçları 3-4 cm boyunda irice kesin Etleri soğan ve sarımsaklardan temizleyip patates, biber ve havuçlarla fırın poşetine yerleştirin 3Poşetin ağzını bağlama teliyle hiç hava almayacak şekilde sıkıca bağlayın (Poşetin üzerine kürdanla birkaç delik açın) 4Poşeti tepsiye koyup 200C fırında 2-2,5 saat pişirin Not: Etin yumuşak olması için yağlarını çok fazla temizlemeyin, hafif yağlı olsun |
|