nefis karalahana corbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
nefis karalahana corbasıMalzemeler: (6 Kişilik) 1 Demet Karalahana 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Salça Su Tuz , Karabiber 2-3 Çorba Kaşığı Mısır Unu 1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunye Fasülyesi Hazırlanışı: Lahana yapraklarını yıkayalım İnce şeritler halinde doğrayalım Şeritler uzunsa ikiye keselim Tencerede tereyağını eritelim Lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavuralım Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edelim 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyelim Tuzunu , karabiberini ayarlayalım![]() Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim Barbunya fasülyesini tencereye aktaralım![]() Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatalım ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltalım
|
|
|
|