kanepeli patlıcan ( köfteli patlıcan ) |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
kanepeli patlıcan ( köfteli patlıcan )Malzemeler :
arkadaşlar öncelikle patlıcanlarımızı pijama şeklinde soyuyoruz soyduğumuz patlıcanları enlemesine kalınlığı 1 cm olacak şekilde kesiyoruz Kestiğiniz patlıcanları tuzluyorsunuz ve daha sonra yakmadan kızatıyorsunuz Kıymamızı göz kararı köfte harcıyla ve biraz suyla yoğurup köfte şekline getiriyoruz( başka hangi şekil olacaksa ) kızarttığınız patlıcanları bir tencereye veya bir düzlüğe koyuyoruz tam ortasına köfte şeklinde hazırladığınız kıymaları koyuyoruz ve iki yerden de üstünü kapatıyoruz halka şeklinde domatesleri kesiyoruzBiberleride ortadan ikiye bölün içini çıkarın ve göz kararı kesin ( biraz küçük olsun çokda büyük değil ) kestiğimiz domatesleri ve biberleri katladığımız patlıcanları üzerine koyuyoruzPişerken düşmemeleri için üzerine tam ortadan kürdan koyuyoruz bir kasede 1,5 yemek kaşığı salçayı göz kararı suyla sulandırıyoruz -------------------------------------------------- Not: Yalnız dikkatli sulandırın çünki patlıcanlar pişerken salça suyunu çekecektirpatlıcanlar yanıp dibine tutmasın -------------------------------------------------- patlıcanları tencereye diziyoruz ve üzerine hazırladığımız salçalı suyu döküyoruzDaha sonra tuz ve çok az karabiber koyuyoruz yarım saat kısık ateşte pişiriyoruz Afiyet olsun |
|