![]() |
talaş böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() talaş böreğiTALAŞ BÖREĞİMalzemeler ; 6 kişi içinTencereye, kuşbaşı etin yarısı büyüklüğünde doğranmış etler konur ![]() ![]() Kavrulmuş etin üzerine hem domates hem de salça konulup biraz daha kavrulur ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta, 4 bardak elenmiş una, tuz ve 1 yemek kaşığı yağ ilave edilerek, ılık su ile katıca bir hamur tutulur ![]() ![]() Bu hamur 6 eşit parçaya bölünür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 Bardak Un5 yemek kaşığı Yağ1 fincan Zeytinyağı½ bardak SuYeterince TuzTALAŞ İÇİN GEREKENLER½ kg Kuşbaşı Koyun Eti2 adet Kuru Soğan1 yemek kaşığı Yağ1 adet büyükçe Domates½ kaşık Salça1 bardak Su1 Yumurta SarısıMaydonozTuz, Karabiber, KekikSıcakken servis yapınızAfiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|