evde sucuk yapımı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
evde sucuk yapımıSucuk Yapımı tarifi için Malzemeler : 1kg koyun etin 25 gr tuz 15 gr karabiber 10 gr kimyon 25 gr sarımsak Sucuk Yapımı yemeğinin hazırlanışı: </STRONG>Sucuk, dövme veya alelade olarak yapılır Sucuk için koyun eti tercih edilir Etin yağlı (lop), but kısımlarından parçalar kesmeli, sinir ve zarlarını çıkarmalı Et kıyma makinesinden iki defa çekildikten sonra kullanılmalıdır Yahut dövme sucuk yapılacaksa, havana koymalı, pestil olmayıncaya kadar dövmelidir Baharat, tuz, sarımsak vesaireyi dövme etle karıştırıp iyice yoğurmalı ve bir gece bırakmalıdır Ertesi gün, tekrar elden geçirip bir daha yoğurduktan sonra, et makinesine takılan bumbar hunisi yardımıyla yapma başlanır Tedarik edilen temiz ve kokusuz koyun bagirsaklarina, içinde boş hava kabarcıkları kalmıyacak surette dikkatle doldurulur Uygun boylarda, mesela 30 - 40 santimetrede bagirsaklar boğulur ve iki uçları sicimle bağlanırİtinalı sucukların imalinde her dizi sucuğu ayrı ayrı kaynar suya batırıp hemen çıkarmalı ve bezle iyice kurulamalıdır Ve halka sucukları ayrı ayrı bezlere sarmalıdırErtesi gün, tekrar açıp sucukların üzerlerini silmeli ve yine tülbentlerini sararak serin bir yere asmalıdır Böylece, arada kontrol ederek ve bezleri değiştirerek üç dört gün bırakmalı Sonra, uygun yükseklikte sırıklara, karınlarından asmalı ve ara sıra dislari zeytin yağiyla yağlamalıdır Uçlarına kadar kuruduktan sonra, sırıklardan alınıp içeride yüksek yerlere asarak kıvamını buluncaya kadar kurumalarına devam ettirmelidir:: :: : i |
|