Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, balık, kebabı

Bademli Balık Kebabı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Balık Kebabı



Bademli Balık Kebabı


=MALZEMELER =


1 Kg Balik

3 çorba kasigi Un

60 gr margarin

1 tatli kasigi Tuz

1/2 tatli kasigi Karabiber

150 gr Sogan

250 gr Domates

50 gr Badem

400 gr Patates

1/2 demet Maydanoz

2-3 bardak Su

1 küçük yaprak Defne


=HAZIRLANIŞI=



Ön hazirlik olarak baligi temizleyin Bunun için keskin bir biçakla karnini yarin Iç organlarini çikarip atin Galsemalarini da çikarip atin Varsa pullarini kaziyin Eger büyük balik kullaniyorsaniz fileto çikarip kusbasi büyüklügünde parçalar halinde dograyin Küçük baliklari bütün olarak birakin

Sogani ayiklayip küçük küpler halinde dograyin Domatesleri kabuklarini soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi dograyin Bademi küçük bir kaba koyun Üzerini örtecek kadar su ilave edin Orta ateste birkaç dakika kaynatin Kabi atesten alip suyu süzün Bademlerin üzerinden soguk su geçirin Kabuklarini soyup atin Badem içlerini bir kenarda saklayin

Patatesi soyup iri zar biçimi dograyin Maydanozu yikayip iyice kuruladiktan sonra ince kiyin

Unla tuzu karistirin Baliklari bu karisima bulayin Fazla unlarini silkeleyip atin Yagin yarisini orta boy bir tencerede orta ateste eritin Yag kizmaya baslayinca unlanmis baliklari koyup 5-6 dakika birkaç kere alt üst ederek kizartin Kizarmis baliklari bir kaba aktarin Tenceredeki yagi dökün

Ayni tencerede kalan yagi orta ateste eritin Yag kizinca sogan ve ayiklanmis badem içlerini koyup bir kasikla sik sik karistirarak birkaç dakika bademler sararip soganlar pembelesmeye baslayincaya kadar pisirin Kaba domatesleri ilave edin Yine ara sira karistirarak birkaç dakika daha pisirin

Baligi ve patatesi tencereye koyun Biberini serpin Maydanozu serpistirin

Baliklarin üzerini örtecek kadar su ilave edin Defneyi koyun Atesi kisin

Tencerenin kapagini sikica örtün Bademli balik kebabini kullandiginiz baligin cinsine bagli olarak 10 ila 15 dakika arasinda balik pisinceye kadar ateste tutun Gerekirse pisirme süresini uzatin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.