![]() |
Tavşan dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavşan dolmasıTAVŞAN DOLMASI =malzemeler= (6 kişilik) Derisi soyulduktan içi çıkarıldıktan sonra birbuçuk kilo kadar gelecek bir av tavşanı 1/2 kilo dana kıyması 50 gram margarin yağı 2 yumurta 1 sap kereviz 1 demet maydanoz 2 körpe havuç 1 baş küçük boy soğan 1 tutam kekik 1 tutam merzengüş otu 4 çorba kaşığı zeytinyağı yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() =hazırlanışı= Tavşanın kol ve bacaklarını başlarıyla birlikte kesip bir kenara ayırmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavşanın doldurulması tamamlanınca bir çuvaldıza temiz ve beyaz bir sicim geçirmeli ve bununla tavşanın karnını dikmeli ![]() Soğanı ve üstü kazınmış havuçları tavla zarı küçüklüğünde parçalara doğramalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun pyrex bir tencereyi margarin yağı ve zeytinyağıyla birlikte ateşe oturtmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Tavşanın eti iyice pişince bunu pyrex tencereden çıkarıp sıcak bîr yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli ![]() ![]() ![]() İsteyenler tavşanın kol bacak ve ayaklarını kesmeden bu hayvanı doldurabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|