![]() |
Kereviz Saplı Yumurta Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kereviz Saplı Yumurta DolmasıKereviz Saplı Yumurta Dolması =malzemeler= 6 yumurta 8 kereviz sapı 1 küçük kırmızı dolmalık biber ya da büyük çuşka biberi 1 küçük tatlı sivribiber 125 g yarım yağlı lor peyniri (ya da Ricotta peyniri) 700 g beyaz peynir bir tutam tuz bir tutam taze çekilmiş karabiber 3 çorba kaşığı ince kıyılmış karışık taze soğan ve taze sarmısak =hazırlanışı= Bir tencereyi ağzına kadar soğuk suyla doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() Kereviz saplarını kesip düzelttikten sonra yıkayın ve kurutun ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtaların kabuklarını soyup her birini uzunlamasına ortadan ikiye bölerek sarılarını çıkarın ![]() ![]() ![]() Yıldız biçiminde orta boy uçlu bir pastacı enjektörüne (ya da sıkma torbasına) karışımı koyup sarısı alınmış yarım yumurtaları bu karışımla doldurun ![]() ![]() Yumurtaların üstüne kalan 1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze soğan ve sarmısağı serpip her yumurtayı kırmızı dolmalık biber şeritleriyle süsleyin ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Kullanılmayan kırmızı dolmalık biber ve tatlı sivribiber parçaları iyice kapalı kapların içinde buzdolabında üç dört gün kalabilir ve salatalarda ya da pişirilecek çeşitli yemeklerde kullanılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|