![]() |
Biberli Piliç Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberli Piliç SarmasıBiberli Piliç Sarması =malzemeler= 4 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanıp fileto bölümleri bir başka yemekte kullanmak için ayrıldıktan sonrakalanları yaklaşık 5 mm kalınlığında olacak biçimde hafifçe dövülmüş; yaklaşık 500 g) 1/4 tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı karabiber (iri dövülmüş) 3 taze soğan (ayıklanıp 30 saniye haşlandıktan sonra süzdürülerek kurulanmış ve her biri boylamasına 2 'ye kesilmiş) 1 büyük salatalık (kabuğu soyulup ortadan uzunlamasına 2'ye kesildikten sonra çekirdekleri temizlenmiş ve yaklaşık 5 mm kalınlığında şeritler halinde kesilip 30 saniye haşlandıktan sonra süzdürülerek kurulanmış) 1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesilip 2 dakika haşlanmış ve süzdürülerek kurulanmış) 2 çorba kaşığı mısırözü yağı Sosu: 3 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı sirke 1/4 tatlı kaşığı karabiber (iri dövülmüş) =hazırlanışı= Sosu hazırlamak için küçük bir kâsede bütün sos malzemesi ile 3 çorba kaşığı suyu karıştırıp bir kenara bırakın ![]() Piliç parçalarının üstüne tuzu ve karabiberi serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mısırözü yağını kalın dipli bir tavaya koyup tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp ruloları ısıtılmış bir tabağa çıkararak şişleri (ya da kürdanları) çıkarıp atın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|