![]() |
Fıstıklı Keşkül |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Keşkül4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı badem 1 fincan pirinç unu 1 kaşık nişasta 1 fiske tuz 1 fincan çam fıstığı veya Antep fıstığı Bir kapta iç bademleri kaynar suda birkaç dakika tutun ![]() Sonra kabuklarını çıkartın ![]() Bademlerin yarısını kaynamakta olan 4 bardak süt ve şekere ekleyin ![]() Pirinç unu ve nişastayı 1 çay bardağı soğuk suyun içinde ezip süte devamlı karıştırarak yavaş yavaş dökün ![]() Bir fiske tuz katın, 20 dakika kadar tahta bir kaşıkla karıştırın ![]() Koyulaşıp sakız gibi olunca, kalan ve macun haline getirilmiş bademleri ilave edin ![]() Bir-iki dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın ![]() Kaselere paylaştırın ![]() Üzerini çekilmiş fıstıkla süsleyerek, soğuk olarak servis yapın ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|