![]() |
Fırında Patates Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Patates KızartmasıNormal kizartma patatese alernatif olarak, et yemeklerinizin yaninda sunabileceginiz, degisik lezzetde, az yagli ve evinizi kizartma kokmasini engelleyecek bir secenek ![]() Malzemeler: - 4-5 adet buyuk boy patates - 2-3 kasik siviyag - tuz, karabiber, kekik, toz kirmizi biber Yapilisi: - Firininizi 450F (225C) dereceye getirin ![]() - Patatesleri soyup once uzunlamasina ikiye bolun ![]() ![]() - Firin tepsinize patatesleri koyup once siviyagi dokerek elinizle iyice harmanlayip iyice karistirin ![]() - Daha sonra baharatlari ve tuzu serpistirip tekrar heryerine bulasacak sekilde elinizle hepsini harmanlayin ![]() - Kizgin firinda yaklasik 20-30 dakika arasi, pismeye yakin kontrol ederek ici yumusak olana kadar pisirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|