Kepekli Pirinç Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kepekli Pirinç ÇorbasıMalzemeler: 1/2 su bardağı kepekli pirinç 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet soğan 5-6 su bardağı et suyu veya su tuz, karabiber, reyhan ve istediğiniz baharat çeşitleriYapılışı:[*]Kepekli pirinci uafak bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın* (Yaklaşık 45 dakika kadar) Piştiğinde açılıp buğday görünümünde olacaktır [*]Çorba tenceresinde yağla yemeklik küçük doğranmış soğanı hafifçe kavurun [*]Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin [*]Kaynamış et suyunun veya suyun bir kısmını ayırarak kalanını tencereye boşaltın [*]Pirinci ve tuz ve baharatları ilave edip bir taşım kaynatın [*]Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse kaynamış su ilave edebilirsiniz *- Kepekli pirincinizi isterseniz düdüklüde daha fazla oranlarda suda pişirebilir ve bir çorbalık bölümlere ayırarak derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz![]() |
|
|
|