Malzemeler: 5-6 su bardağı et veya tavuk suyu (yoksa normal su)1 su bardağı kırmızı mercimek1/3 su bardağı (yarım su bardağından az) pirinç1 ufak baş soğan (arzuya göre)2 yemek kaşığı ince bulgur2 yemek kaşığı tel şehriye (arzuya göre)2 yemek kaşığı sıvıyağ2 tatlı kaşığı kuru naneyeterince kaynamış sıcak sutuz, karabiber, kırmızı pulbiberYapılışı:[*]Et suyunu kayatın[*]Soyulup 4e bölünmüş soğan, yıkanmış mercimek ve pirinci ilave edip yumuşayana kadar haşlayın[*]Mutfak robotundan geçirip (yoksa veya tercih etmiyorsaniz bu maddeyi geçebilirsiniz) püre haline getirin[*]Aynı tencereye çorba püresini aktarmadan önce yağda naneyi biraz kavurun ve çorbayı aktarın[*] Yeterince kaynamış su ilave ederek kıvamını ayarlayın[*]Tel şehriyeyi ilave edin[*]Şehriyeler yumuşamaya yakın ince bulguruda ilave edip tel şehriyeler pişince tuz, karabiberini ayarlayıp servise hazır hale getirinNot: Bulgurun biraz dişe dokunur sertlikte olmasını istediğimiz için en son koyuyoruz
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.