|
|
Konu Araçları |
çupra, iri, krema, levrek, lüfer, mezgit, patlıcanlı, soslu |
Krema Soslu Patlıcanlı Levrek (Lüfer, iri mezgit, çupra) |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Krema Soslu Patlıcanlı Levrek (Lüfer, iri mezgit, çupra)Malzemeler: 5-6 adet levrek veya beyaz etli balık (ortadan ikiye ayrılarak fileto edilmiş)kızartmak için sıvıyağbeğendi püresi için:3-4 adet patlıcan1 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağı veya yarısı sıvıyağyarım su bardağı kadar sütyarım su bardağı kaşar rendesituzkrema sosu için:1 paket krema2 çorba kaşığı arzuya göre kapari2 diş sarımsak1 kaşık tereyağı1 silme tatlı kaşığı untuz Yapılışı:[*]Patlıcanları yıkayıp 5-6 yerinden bıçakla delerek fırın tepsisine yerleştirin ve 200C dereceli fırında yumuşayana kadar közleyin[*]Sıcakken dikkatlice soyarak varsa iri çekirdek kısımlarını ayıklayın ve tahtada ince kıyarak püre haline getirin[*]Tencereye yağı alıp unu kokusu gidene kadar kavurun Önce patlıcanları sonra sütü ilave edip karıştırın[*]En son kaşar rendesini ve tuzunu ekleyip kaşar eriyene kadar karıştırıp altını kapatın[*]Pulları temizlenmiş, ayıklanmış ve fileto edilmiş balıkları az sıvıyağda tercihen yapışmayan yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın Kağıt mutfak havlusu üzerine alarak fazla yağını süzdürün (İsterseniz balıkları fırının tel ızgarasına yerleştirip ızgara olarakta pişirebilirsiniz)[*]Krema için tereyağında unu biraz kavurup sarımsakları ialve ederek biraz çevirin [*]Kremayı, tuzunu, kullanıyorsanız kaparileri ilave ederek karıştırın 2 dakika kadar sonra altını kapatın[*]Yemek tabağına önce patlıcan püresi, sonra bir parça levrek, üzerinede biraz sostan gezdirin salata ile servis yapın |
|