Fırında Sebzeli Palamut |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sebzeli PalamutMalzemeler: 2 adet palamut (temizletilip halka halka dilimlenmiş3 adet orta boy patates1 havuç1 adet soğanyarım demetten az maydanoz1 adet limon2 adet defne yaprağı1 çay kaşığı tuz, karabiber, arzuya göre kişniş2 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı:[*]Patatesleri soyup yarım parmak kalınlığında halkalara doğrayın[*]Havuçları ve soğanı bıçak sırtı kalınlığında halkalar halinde doğrayın[*]Sebzeleri baharatların bir kısmı ile ve zeytinyağıyla harmalayıp ısıya dayanıklı cam tepsinize yayın[*]Üzerlerine yine baharatlarla harmanlanmış balık dilimlerini sizin[*]defne yaprağı, soyulup ince dilimlenmiş limon ve doğranmış maydanozları serpiştirip aluminyum folyo ile kapatarak 180C derecede balılar pişip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin[*]Folyoyu alarak biraz daha kızardıktan sonra fırından çıkararak servis yapın |
|