![]() |
Bezelyeli Mantarlı Kuskus Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Mantarlı Kuskus Salatası=malzemeler= 35 cl ![]() 4 çorba kaşığı arpacık soğanı (kıyılmış) 2 1/2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 175 g kuskus 6 çorba kaşığı kişniş (ya da maydanoz; iri kıyılmış) 1 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 125 g mantar (yıkanıp ![]() ![]() 1/2 tatlı kaşığı kekik 125 g sultani bezelye (kılçıkları ayıklandıktan sonra ![]() 1/4 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı sirke 1 yeşil salata (yıkanıp ![]() =hazırlanışı= Tavuk suyunu büyük bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağının 1 çorba kaşığını büyük bir kızartma tavasına koyup ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tenceredeki kuskusu bir salata kâsesine aktarıp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|