Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
marul, nohut, püresi, yaprakları, üstünde

Marul Yaprakları Üstünde Nohut Püresi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marul Yaprakları Üstünde Nohut Püresi



=malzemeler=

200 g nohut
1 diş sarımsak (dörde bölünmüş)
4 çorba kaşığı kereviz sapı (kıyılmış)
4 çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
bir tutam beyazbiber (taze çekilmiş)
2 marul (yıkanıp kurulanmış)
1 küçük olgun domates (kabuğu soyulup çekirdekleri temizlendikten sonra doğranmış)
2 çorba kaşığı kırmızı soğan (doğranmış)
2 çorba kaşığı sivri yeşil biber (doğranmış isteğe bağlı)

=hazırlanışı=
Nohutları soğuk su altında yıkayıp bir tencereye aktararak üstlerini 5 cm örtecek kadar su ekleyin Suyun yüzeyine çıkan nohutları alıp attıktan sonra tencerenin kapağını biraz aralık bırakarak kapatın ve orta ateşe oturtarak suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca nohutları 2 dakika daha haşlayın ve ateşi kapatıp tencerenin kapağını sıkıca örterek kapalı ocak üstünde en az 1 saat dinlendirin (ya da bu işlemler yerine bir gece soğuk suda bekletilmiş nohut kullanın)
Nohutları süzüp yeniden tencereye aktararak 75 cl (yaklaşık 3 su bardağı) su ekleyin Tencereyi harlı ateşe oturtup suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1 saat 15 dakika) pişirin (bu arada suyunu çekerse her defasında en çok 1 su bardağı su ekleyin)
Tencereyi ateşten alıp nohutları bir tencere üstüne yerleştirilmiş süzgeçte süzdükten sonra (süzülen suyu atmayın) bir kaşığın tersiyle bastırarak bir kâseye geçirin Ezilmiş nohutlar sarmısak kereviz sapları kaşarpeyniri rendesi dolmalık fıstıklar limon suyunun 3 çorba kaşığı ve beyazbiberi bir blendır kabına koyup karıştırın Blendır çalışırken ayırdığınız haşlama suyundan 1 su bardağını yavaş yavaş ekleyip pücüzsüz hamur kıvamı alıncaya kadar karıştırın (gerekiyorsa pişirme suyundan 1/2 su bardağı kadar daha katın)
Marulların dış yapraklarını koparıp alın (başka bir salata yapımında kullanabilirsiniz) iç yapraklarını geniş bir servis tabağına uçları ortada birbirine değecek biçimde yerleştirip orta bölümlerine birer kaşık nohut püresi koyun Kalan nohut püresini de ortada yaprakların birleşme yerine boşaltıp tabağı buzdolabına kaldırarak en az 20 dakika soğutun Tabağı buzdolabından alıp salatayı domatesler kırmızı soğanlar ve yeşil biberlerle (isteğe bağlı) süsleyin Kalan 1 çorba kaşığı limon suyunu pürenin üstüne gezdirip hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.