Schokoladenkuchen / Çikolatalı Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Schokoladenkuchen / Çikolatalı KekKeki lohusa mevlitine yapıp göndermiştim annecikle ![]() Pişirme macerası,keki fırına atıp aradan 15 dk geçtikten sonra, kek çok kabarmaya başladı![]() Birden panik oldum![]() Gecenin bir yarısı evin içine yayılacak kokularmı,yoksa fırını temizlemek mi![]() (( Her ikiside birlikte geleceğinden, hemen fırının kapağını açıp keki dışarı çıkardım Kek çorba kıvamında resmen![]() Biraz bekletip tekrar fırına attım![]() Aaa,kek banamısın demiyor![]() Hindi gibi kabarıp duruyor adeta![]() Son çare bıçakla kesip yükselişi durdurdum![]() Bu arada kekin ortası delikti![]() Çok kabarınca orta kısmı kapandı haliyle![]() Üzerine çikolata döktüğümde,ortası tamamiyle çikolata sosu ile dolup dondu![]() Ortaya çok değişik bir model çıktı![]() Fakat fotoğrafları gece çektiğim için,çok yansımalar oldu![]() Kekin rengi bile çok değişik çıktı![]() Annecik bugün mevlite götürdüğünde çok popüler olmuş![]() Hem çok kabarmasiyle hemde kekin modeli itibariyle![]() Tadının ise çok nefis ve değişik olduğunu acilen benden bloga yazmamı istedikleri için bende hemen paylaşmak istedim![]() Aksi takdirde hiç paylaşmayacaktım![]() Benden bu kadar şimdilik![]() Fotoğrafları aktarmak kolay oluyor benim için,fakat yazı yazmak çok zorluyor beni arkadaşlar![]() ![]() Sağlığınız ve keyfiniz yerinde olsun daima ![]() !![]() Malzemeler 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı sıvı vanilya veya 1 paket vanilya 1 paket vişne aroması (sizde yoksa sorun yapmayınız lütfen) 125 gr tereyağ(oda sıcaklığında) 2 yemek kaşığı fıstık tozu 1/2 su bardağı krema 1 çay bardağı süt 200 gr bitter çikolata 1 paket droetker kakao (ben Amerika'dan gelen açık renk kakao kullandım )minicik tuz 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Üzeri için eritilmiş çikolata ![]() Hazırlanışı Çikolata benmari eritilip, içersine süt ve krema katılıp iyice karıştırılıp, sırası gelene kadar soğuması için bekletilir ![]() Şeker,vanilya,tereyağ,fıstık tozu,tuz 2 dk çırpılır ![]() Yumurtalar teker teker eklenip, en az 2'şer dk çırpılır ![]() Kabartma tozu,kakao,un elekten geçirilir ![]() Çikolatalı karışımdan biraz dökülüp çırpılır ![]() Unlu karışımdan birazı dökülüp çırpılır ![]() Tekrar çikolatalı karışım eklenip çırpılır ![]() Unlu karışım eklenip çırpılır ![]() Son olarak çikolata ve arkasından unlu karışım eklenip çırpılır ![]() Bu karışım,yağlanmış-unlanmış kek kalıbına dökülür ![]() Önceden ısıtılmış 175 c deki fırında yaklaşık 50 dk pişirilir ![]() Soğuduktan sonra üzerine eritilmiş çikolata dökülüp süslenir ![]()
|
|
|
|