Fıstıklı Mermer Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Mermer KekYıllardır mutfağımızın duvarlarını süsleyen kalıpları çok fazla kullanmadığımın farkına vardım ![]() İstiridye kalıbımla,geçen yıl sadece 2 sefer kek yaptığımı eski kayıtlardan gördüm![]() Diğerlerini sizlerle hiç paylaşmamışım ama çok kullanmışım![]() ))Dün akşam iş çıkışı eve gelip,kek yapmak için hemen mutfağa girdim ![]() Öncelikle ne yapacağımı,hangi kalıbı kullanacağımı bilmeden birden gözüm duvardaki kalıplara takıldı![]() O anda kitap karıştıracak pek zamanım olmadığından hemen doğaçlama bu keki hazırladım![]() Aslında bu başlıkla bir kek tarifi okumuştum kitabımda geçen hafta![]() Hep onu yapmak vardı niyetimde![]() Fakat biraz zahmetli olduğundan, onu değilde gözümün önünde duran malzemelerle,bu kek çıktı ortaya![]() İyi ki yapmışım diyorum![]() )Sizler,benim tariflerimi denemek isteyip,tereyağın sizlere ağır geleceğini düşünüyorsanız,onun yerine becel veya sıvıyağ kullanabilirsiniz ![]() Ne derece lezzetli olur bilemiyorum![]() Sadece insan alışkın olduklarından hemen vazgeçemiyor Bizler her zaman olduğu gibi tereyağ dışındakilere asla diyoruz![]() ![]() Sabahleyin,kekten 2 dilim babacığa ayırıp, diğerini arkadaşıma götürdüm ![]() ))Sonuç her zmanki gibiydi![]() Şimdi benden rutin kek isteniyor![]() Çok yorulmazsam,canım isterse,zamanım olursa belki yapabilirim diye düşünüyorum![]() Zaman ne gösterecek bilinmez![]() SEVGİLER TÜM DOSTLARA![]() ![]() Malzemeler 1 su bardağı şeker (200 gr) 4 yumurta (sizler 3 tane kullanabilirsiniz benim kalıbım büyüktü )1/2 çay bardağı sıvıyağ 125 gr oda sıcklığında tereyağ 1 paket vanilya şekeri 1 paket kabartma tozu minicik tuz 1 çay bardağı süt 1 adet portakalın suyu ve kabuğu 100 gr bitter rendesi 3 yemek kaşığı tepeleme toz antepfıstığı 3 yemek kaşığı nişasta 2 su bardağı un (400 gr) ![]() Hazırlanışı Şeker,tuz,yumurtalar ve portakal kabukları tam 3-4 dk çırpılır ![]() Yağ,vanilya eklenip çırpılmaya devam edilir ![]() Sıvıyağ,süt,portakal suyu eklenip çırpılır ![]() Çikolata bıçak yardımı ile incecik kıyılıp karışıma eklenir ![]() Un,nişasta ve kabartma tozu elenip çırpılır ![]() Karışımdan 1 kase ayrılıp, kalanı yağlanmış kalıba dökülür ![]() Ayrılan karışıma toz fıstık eklenip karıştırılır ![]() Sonrada hamurun üzerine dilediğiniz şekilde yayılır ![]() Önceden ısıtılmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk pişirilir ![]() Kahve veya çay yanında afiyetle yenilir ![]() ![]() |
|
|
|