![]() |
Krümeltorte Mit Birnen |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krümeltorte Mit Birnenİstek üzerine bu akşam yine limonlu bar ve krümeltorte yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 150 gr oda sıcaklığında tereyağ 1 yumurta 3 damla limon esansı veya 1/2 limon suyu minicik tuz 125 gr şeker 1 paket vanilya 250 gr un (az gelirse ekleme yapınız) 3 yemek kaşığı şeker (üzeri için) 1 çay kaşığı tarçın (üzeri için) 1 tatlı kaşığı kabartma tozu İçi için 2 adet armut 3 yemek kaşığı karamel şurubu (yoksa sorun yapmayınız) Tepesi için kalem badem veya yaprak badem ![]() Hazırlanışı Un hariç bütün malzeme bir kaba konulup elle yoğrulur ![]() Un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur elde edilir ![]() Pasta kalıbı yağlanır ![]() Hamurdan bir parça üzeri için ayrılır ![]() Kalan büyük hamur kalıbın içine yayılır ![]() Kenerlarına kenarlık yapılır ![]() Armutların kabukları soyulup çok ince dilimler halinde dilimlenip,üzerine şurub gezdirilip hamurun üzerine yayılır ![]() Kalan diğer parçaya tarçın ve 3 yemek kaşığı şeker eklenip tekrar yoğrulmaya devam edilir ![]() Son olarak bu hamuru kırıntı şeklinde armutların üzerine yayılır ![]() Tepesine bademler serpiştirilip 175 c de yaklaşık 25-30 dk pişirilir ![]() ![]() AFİYETLE YENİLİR ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|