![]() |
Limonlu Barlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu BarlarLimonlu bar'ı,tam soğumadan tepsiden çıkartırken üzerinde çatlamalar oluştu ![]() ![]() ![]() ![]() aceleci davranmayıp,görüntüye de önem veriyorsnız en az 2 saat beklemek zorundasınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabanı için 100 gr un (1/2 su bardağı) 45 gr pudra şekeri /yaklaşık 2 yemek kaşığı) minicik tuz 70 gr soğuk tereyağ Üzeri için 175 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik) 3 yumurta 1 limon kabuğu rendesi 60 gr un (3 yemek kaşığı) minicik tuz 2 limon suyu Tepesi için pudra şekeri Hazırlanışı Tabanı için verilen malzemeler yoğrulur ![]() (20x20 cm)tepsinin içersine yağlı kağıt serilir ![]() Hamur yayılıp üzerine yağlı kağıt ve nohut konulup 20 dk pişirilir ![]() ![]() ![]() Üzeri için verilen malzemeler çırpılıp hazırlanır ![]() 20 dk pişen hamurun üzerinden nohutlar alınır ![]() Karışım dökülüp 175 c de yaklaşık 25 dk pişirilir ![]() En az 2 saat bekletilip üzerine pudra şekeri serpiştirilip dilimlenir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|