Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
krem, muhallebi, şantili

Krem Şantili Muhallebi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Krem Şantili Muhallebi

Muhallebiyi akşamdan çok sevdiğimiz bir teyzemizin mevlüdü için yapmıştımErtesi gün annem muhallebiyi mevlüde götürdüğünde üzerinin süsünü çok sevmişlerTadına baktıklarında ise hemen tarifini istemişlerMuhallebi sever arkadaşlara, değişik bir alternatif olacağını düşünüp paylaşmak istedimHepinize iyi haftalar diliyorum!Malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un+ 2 yemek kaşığı nişasta
13 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 parça sakız
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Altı için
1,5 paket cici bebe bisküvi
1/2 su bardağı nescafe hazırlanacak
Üzeri için
1 paket droetker çikolatalı sos
hindistan cevizi
Yapılışı
Krem şantiyi (2 poşet) 1 bardak süt ile çırpıp, bir tarafta sırası gelene kadar bekletin
Un ve nişasta ile 4 su bardağı sütü iyice karıştırıp pütürlükleri yok edinŞekeri,sakızı,vanilya'yı ekleyip muhallebiyi pişirin( Ben dibini özellikle biraz tutturuyorum,çünkü ayrı bir lezzet kattığına inanıyorum)
Muhallebi piştikten sonra soğuması için bekletinSoğumuş muhallebiye krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın
Borcama cici bebe bisküvileri dizip nescafe ile ıslatın
Bisküvilerin üzerine muhallebiyi döşeyin
Çikolatalı sosu, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp muhallebinin üzerine yayın
Soğuduktan sonra hindistan cevizi ile dilediğiniz şekilde süsleyinAfiyetler olsun!
Muhallebinin tarifini kuzenimden yıllar önce almıştımKendisi portakallı yapmıştıPortakallı olarakda denemenizi öneririmBisküvileri portakal suyu ile ıslatmanız gerekecektir arkadaşlar Muhallebinin tarifini o zaman alırken adını yazmayı unutmuşumAdını bilmediğim için ben uydurmak zorunda kaldımBilgilerinize!!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com