|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
antep, fıstıklı, kek, kuchen, orangenpistazien, portakallı |
![]() |
Orangen-Pistazien Kuchen / Portakallı,Antep Fıstıklı Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orangen-Pistazien Kuchen / Portakallı,Antep Fıstıklı KekBu kekim yine doğaçlama olarak yapılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaten kekin temeli aynı değil midir? Un,şeker,yağ temeline eklenen diğer yan ürünler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kekim çok beğenilmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı krema (250 ml) 1 paket vnilya minicik tuz 150 gr oda sıcaklığında tereyağ 1 portakal kabuğu rendesi 3 damla portakal esansı 1/2 portakalın suyu 1 çay bardağı A ![]() 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Üzerinin gussu için 3 yemek kaşığı portakal suyu 1,5 çay bardağı pudra şekeri ![]() Hazırlanışı *Şeker,yağ,vanilya,portakal kabukları,tuz çırpılır ![]() *Yumurta sarıları teker teker eklenip yaklaşık 3 dk çırpılır ![]() *Portakal suyu,esansı eklenip çırpılır ![]() *Yumurta akları çırpılıp kremaya eklenip tekrar çırpılır ve karışıma eklenip çırpılmaya devam edilir ![]() *Un kabartma tozu elenip karışıma eklenip tekrar çırpılır ![]() *Kalıp tereyağ ile yağlanır ![]() *Karışımdan 7-8 yemek kaşığı ayrılıp kalanı kalıba dökülür ![]() *Ayrılan karışıma fıstık tozu eklenip çırpılır ve hamurun üzerine yayılır ![]() *Kaşıkla kalıbın tabanına değmeden karıştırılır ![]() *Kalıp hoplatılıp hamurun eşit yayılması sağlanır ![]() *175 C de ki ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk pişirilir ![]() *Kürdan yardımı ile pişip pişmediği kontrol edilir ![]() *Piştikten sonra ılıtılıp servis tabağına çevrilir ![]() *Guss hazırlanıp üzerine dökülür ![]() *Dilediğiniz şekilde süslenir ![]() ![]() Sizlerde farklı kalıplarda veya muffin kağıtlarında bu keki hazırlayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|