Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antep, fıstıklı, kek, kuchen, orangenpistazien, portakallı

Orangen-Pistazien Kuchen / Portakallı,Antep Fıstıklı Kek

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Orangen-Pistazien Kuchen / Portakallı,Antep Fıstıklı Kek

Bu kekim yine doğaçlama olarak yapılmıştırNasıl mı??Dün iş çıkışı eve geldiğimde annecik benden kek ve kurabiye istediBende çok yorgun olduğumdan, kitap karıştırmak işime gelmediHemen ortaya malzemeleri çıkartıp fikrimin gelmesini bekledimFikrimde gelince, bu yumuşaçık nefis aromalı kek ortaya çıktıİsim anneside nacizane benim

Zaten kekin temeli aynı değil midir? Un,şeker,yağ temeline eklenen diğer yan ürünlerAslında kekler hakkında yazılacak çok şey yokFakat eklenecek çok değişik ürün ve yapılış şekli varNeyi nerede nasıl? Katı mı,sıvı mı? Yumurtaların ısı değerleri,kalıpların hangi ısılara daha çok dayanıklı oluşları,kalıplar sabitse kekin piştikten sonra nasıl kolay çıkması,hangi tür keklerin daha çok kabaracağı,Çikolata,kakao ve nişasta nerede nasıl kullanılmalı,hangi kurabiye hamurlarının kaç derecede ne kadar kalmaları, vs'ler gibi!Konular uzar gider,paylaşımlar ise hiç bitmezBu yüzden,ben bu konuda ahkam kesmek istemiyorum haddim olmayaraktan

Kekim çok beğenilmişAnnecik iş yerimi arayarak kekin tarifini istedi bendenAnneciğin bugün misafiri vardıBunun yanı sıra aniden Trabzon'dan gelen misafirlerde evimize renk kattılarEve geldiğimde kekimden 2 dilim kaldığını görmekde beni çok mutlu ettiŞimdi aşağıda kekin içersine neler katıldığına ve nasıl yapıldığına göz atalım mı?

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı krema (250 ml)
1 paket vnilya
minicik tuz
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 portakal kabuğu rendesi
3 damla portakal esansı
1/2 portakalın suyu
1 çay bardağı Afıstığı tozu
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzerinin gussu için
3 yemek kaşığı portakal suyu
1,5 çay bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı
*Şeker,yağ,vanilya,portakal kabukları,tuz çırpılır
*Yumurta sarıları teker teker eklenip yaklaşık 3 dk çırpılır
*Portakal suyu,esansı eklenip çırpılır
*Yumurta akları çırpılıp kremaya eklenip tekrar çırpılır ve karışıma eklenip çırpılmaya devam edilir
*Un kabartma tozu elenip karışıma eklenip tekrar çırpılır
*Kalıp tereyağ ile yağlanır
*Karışımdan 7-8 yemek kaşığı ayrılıp kalanı kalıba dökülür
*Ayrılan karışıma fıstık tozu eklenip çırpılır ve hamurun üzerine yayılır
*Kaşıkla kalıbın tabanına değmeden karıştırılır
*Kalıp hoplatılıp hamurun eşit yayılması sağlanır
*175 C de ki ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk pişirilir
*Kürdan yardımı ile pişip pişmediği kontrol edilir
*Piştikten sonra ılıtılıp servis tabağına çevrilir
*Guss hazırlanıp üzerine dökülür
*Dilediğiniz şekilde süslenir

Sizlerde farklı kalıplarda veya muffin kağıtlarında bu keki hazırlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com