Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antep, çorbası, kişiliktarifi

Antep çorbası (6 Kişilik)Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep çorbası (6 Kişilik)Tarifi



Antep çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:


300 gr kemikli tavuk eti

100 gr ince çekilmiş antepfıstığı

8 su bardağı su

50 gr tereyağı

Yarım su bardağı mısır unu

1 tutam safran

Tuz
Süsleme için:
2 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı

Hazırlanışı:
* Tavuk etini bir tencereye alıp 8 bardak suyla haşlayın Eti kevgirle ayrı bir yere alın Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın Suyunu muhafaza edin

* Tereyağını bir tencerede eritin Mısır ununu ilave edip pembeleştirin Tavuk suyunu azar azar ekleyip karışıtırın Tavuk eti, fıstık, safran ve tuz ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin Çorbayı kâselere paylaştırıp antepfıstığı ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.