Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alman, çorbası, kremalı, patates, tarifi, usulü

Alman usulü Kremalı patates çorbası Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman usulü Kremalı patates çorbası Tarifi



(Sosis ve bezelye ile)

Malzemeler:
120 gram soyulmuş patates
35 gram blok tereyağı
2 gram sarımsak püresi
45 gram ince kıyılmış kuru soğan
25 gram süt kreması
50 gram kokteyl sosis
50 gram tane şok bezelye
½ adet tavuk bulyon
3 su bardağı su
Yeteri kadar Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz

Derin bir tencerenin içinde tereyağı kızdırıp, içine ince kıyılmış kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz

Kuru soğanlar pembeleşince içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri, bulyon ve suyu,tuz- karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız

Pişen çorbayı mixerden çekerek püre haline getirip süzgeçten geçirin ,ayrı bir yerde sadece su ile haşladığımız bezelye tanelerini ve ince doğramış sosisleri içerisine ilave edip kremayı üzerine gezdirip servis tabağına alınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.