![]() |
Somonlu kabak terin Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Somonlu kabak terin TarifiMALZEMELER 4 adet kabak 4 dilim somon füme 4 adet yumurta 5 çorba kaşığı taze krema 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı köri Maydanoz Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Kabakları uzunlamasına dilimleyin az tuzlu suda 10 dakika haşlayın ![]() Haşladıktan sonra havlu kağıt üzerine alın (suyunu çekmesi için) ![]() Derin bir kasede, yumurta, krema, un , köri, ince kıyılmış maydonoz, tuz ve karabiberi iyice çırpın ![]() Fırınınızı 210 dereceye ayarlayın Fırına dayanıklı bir kalıbı yağlayıp,unlayın ![]() Kalıbın dibine önce hazırladığınız hamurun birazını koyun, üzerine birkaç kabak dilimi ve somon dizin ![]() Sonra tekrar hamur, kabak dilimleri ve somon, malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ![]() Önceden ısıtılmış fırında benmari usulu 45 dakika pişirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın |
![]() |
![]() |
|