Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sarmala, sarıp, tarifi

Sarıp Sarmala Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarıp Sarmala Tarifi



MALZEMELER
1 kg mezgit balıgı
1 bağ pazı
1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı
1 adet limon
1 çay kaşığı tarçın
Yeteri kadar tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın Kaynar tuzlu suya bastırın 1-2 dakika bekletip suyunu süzün Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun
2 adet soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin Doğramış olduğunuz balıkları ve fıstığı katıp kavurun Üzümü ve baharatÍarı koyup karıştırın Biraz dinlendirin
Pazıları kare kesip hazırÍadığınız içten birer kaşık içÍerine koyup sarıp sarmaÍayın Yarım çay bardağı su koyup 15 dakika pişirin Soğuk oÍarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.