![]() |
Midye Fırın (4 Kişilik) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Midye Fırın (4 Kişilik) TarifiMALZEMELER 1 Adet Soğan 1 Diş Sarmısak 2 Yemek Kaşığı Margarin 2 Yemek Kaşığı Un 1 Adet Yumurta 150 gr Taze Kaşar Peyniri Tuz, Karabiber 500 gr Midye (dondurulmuş) 2 Adet Taze Soğan HAZIRLANIŞI Soğanı kıyın, sarmısağı ezin ![]() ![]() Dondurulmuş midyeleri çözülmeden soğanlarla karıştırın ve bir taşım kaynatın ![]() Yarım su bardağı su, un, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın ![]() Kaşar peynirini rendeleyin, üçte ikisini karışıma ekleyin ![]() Bu sosu midyelede karıştırın ![]() ![]() Kalan peyniri üzerine koyup 25C0 ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin ![]() Taze soğanın yeşil kısımları ince ince kıydıktan sonra midyelerin üzerine serpin ![]() ![]() Dondurulmuş midyeleri de tüm dondurulmuş hayvansal gıdalar gibi çözülmeden kullanın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|