Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik) Tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik) TarifiMALZEMELER 6 dilim tost ekmeği 4 adet beyaz etli balık filetosu 1 demet maydanoz Tuz, karabiber 1 kg patates 450 gr ıspanak 75 gr tereyağı 1 adet soğan Limon sosu İçin: 225 gr tereyağı 1 limonun suyu 1 çay bardağı et suyu HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayıp püre haline getirin Ispanağı kaynar suda 2 dakika haşlayıp, süzün Tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyip hafif kavurun Tost ekmeklerini ufaladıktan sonra soğana ekleyip karıştırın, ince kıyılmış maydanozu ekleyin, 1 dakika pişirip ocağı kapatın Balık filetolarını fırın tepsisine koyun, üzerlerini hazırladığınız maydanozlu karışımla kaplayın 180 derece fırında 15 dakika pişirin Üzerinin kızarması için 5 dakika fırın ızgarasında tutun Patates püresinin üzerini ıspanakla kaplayın Üstüne balığı yerleştirin Sosu için, tereyağını eritin Limon suyu, et suyu ve tuz ekleyin Karıştırarak ısıtın, kaynamadan ateşten alın Sosu balığın etrafına yayın |
|