![]() |
Marine Edilmiş Somon Izgara (3 Kişilik) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marine Edilmiş Somon Izgara (3 Kişilik) TarifiMALZEMELER 3 adet kemikli ve derisi üzerinde somon balığı 1 adet havuç 10 adet taze fasulye Maydanoz Tuz, karabiber 250 gram siyah, haşlanmış taglietelli makarnası Terbiye için: 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı şeker 5 adet tane karabiber 1/4 çay bardağı limon suyu 1/4 çay bardağı portakal suyu 2 diş sarımsak 2 adet defne yaprağı Yarım soğan 4-5 adet rezene yaprağı Sos için : 1 çorba kaşığı tereyağı Yarım soğan 1 çay kaşığı kapari 1 adet domates 1 tatlı kaşığı limon HAZIRLANIŞI Terbiye için geniş bir kapta tuzu, şekeri, kırılmış tane karabiberleri, limon ve portakal suyunu, küçük doğranmış sarımsakları, defne yaprağını, halka şeklinde kesilmiş soğanı ve rezene yapraklarını karıştırın ![]() Bir buçuk cm eninde kesilmiş, derisi üzerinde ve kemikli somon balıklarını hazırladığınız sosta 1 gün dinlendirin ![]() ![]() ![]() Sos için 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın ![]() ![]() ![]() Servis tabağının bir kenarına haşlanmış taglietelli yerleştirin ![]() Diğer tarafına hazırladığınız sostan dökün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|